Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις για τους δείκτες. Στο στόχαστρο τραπεζικές μετοχές και τεχνολογικός κλάδος μετά τα αποτελέσματα Apple. Στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη ευρωζώνης. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους περισσότερους δείκτες να καταγράφουν οριακές κινήσεις και μικτά πρόσημα. Από τη μία πλευρά, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Apple δίνουν την αφορμή για ρευστοποιήσεις (από τα υψηλά 22 μηνών όπου βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές), από την άλλη, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ευρωζώνη ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,1% στις 7.700 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,03% στις 3.726 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,33% στις 6.218 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός IBEX καταγράφει απώλειες 0,05% στις 8.607 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί 1,47% στις 6.244 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει οριακή πτώση 0,01% στις 17.576 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με τη μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί κατά 1,6% και της γαλλικής BNP Paribas κατά 0,4%.

Στο στόχαστρο βρίσκεται και ο τεχνολογικός κλάδος, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,3%. Έντονες είναι οι πιέσεις για την ARM, η οποία είναι προμηθεύτρια της Apple και καταγράφει πτώση 1,7%.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της ευρωζώνης αναρριχήθηκε σε υψηλό 10 μηνών, στο 48,2 τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v